Meld uw favoriete zorgverstrekker aan en help hen om beter gevonden te worden. Stel nu een profiel voor:

Stressvrij parkeren voor zorgverstrekker in Gent!

Inhoud

Parkeer vlotter als zorgverstrekker in Gent!

Als zorgverstrekker in Gent wil je natuurlijk vlot en gemakkelijk kunnen parkeren, zodat je zonder zorgen je patiënten kunt bezoeken. Gelukkig zijn er enkele handige regelingen waardoor jij als zorgverstrekker zonder gedoe je auto kunt parkeren. Lees snel verder om te ontdekken hoe je dat doet!

parkeren voor zorgverstrekkers in gent

Parkeervergunning voor zorgverstrekkers

Goed nieuws! Vanaf 1 september 2023 is er een nieuwe regeling voor de parkeervergunningen voor zorgverstrekkers. Vanaf dan kunnen enkel zorgverstrekkers die regelmatig huisbezoeken afleggen individueel een parkeervergunning aanvragen. Dit betekent dat als jij als zorgverlener vaak op pad gaat om mensen te helpen, je recht hebt op deze vergunning.

Gratis parkeren met Parkeer+Zorg-sticker

Naast de parkeervergunning is er nog een handige optie om het parkeren als zorgverstrekker in Gent te vergemakkelijken: de Parkeer+Zorg-sticker. Met deze sticker wordt het voor jou als zorgverlener mogelijk om te parkeren voor garagepoorten van bewoners. Het concept is simpel: bewoners die bereid zijn om zorgverleners voor hun garagepoort te laten parkeren, plaatsen de Parkeer+Zorg-sticker op hun garage.

Hoe werkt het?

Om gebruik te maken van de Parkeer+Zorg-sticker, dien je als zorgverstrekker een Parkeer+Zorgkaart achter je voorruit te leggen. Deze kaart is beschikbaar voor zorgverstrekkers met een RIZIV-nummer of een erkenning door de Vlaamse gemeenschap. Zo kunnen bewoners zien dat jij een zorgverstrekker bent en dat je hun garagepoort mag gebruiken tijdens een huisbezoek.

Op de Parkeer+Zorgkaart staat ook jouw gsm-nummer vermeld, zodat bewoners contact kunnen opnemen als ze hun garage nodig hebben terwijl jij er geparkeerd staat. Dit zorgt voor een vlotte afstemming en voorkomt ongemakken.

Let op het autovrije gebied

Houd er wel rekening mee dat parkeren in het autovrije gebied niet is toegestaan, ook niet als er een Parkeer+Zorg-sticker op een garagepoort kleeft. Zorg er dus altijd voor dat je je aan de verkeersregels houdt en alleen parkeert waar het is toegestaan.

Hoe vraag je Parkeer+Zorg aan?

Op dit moment is de aanvraag voor de Parkeer+Zorg-sticker tijdelijk niet beschikbaar. Zodra de aanvraag weer opengaat, zijn er enkele mogelijkheden:

  • Als bewoner die zijn parkeerplaats ter beschikking wil stellen, kun je de sticker ‘Parkeer+Zorg’ ophalen aan de balie van het Mobiliteitsbedrijf.
  • Als zorgverstrekker kun je een Parkeer+Zorg-kaart aanvragen bij het Mobiliteitsbedrijf. Deze kaart is enkel beschikbaar voor zorgverstrekkers die al een parkeervergunning hebben aangevraagd.

Voor meer informatie kan je de website van Stad Gent raadplegen. Hier vind je alvast meer info over de parkeerregels voor zorgverstrekkers.

Samengevat

Met de parkeervergunning voor zorgverstrekkers en de handige Parkeer+Zorg-sticker wordt parkeren in Gent een stuk gemakkelijker voor jou als zorgverstrekker. Zo kun je je tijd en energie besteden aan waar het écht om gaat: het verzorgen van je patiënten. Zorg dat je in orde bent met de vergunning en vraag de Parkeer+Zorg-sticker aan zodra dit weer mogelijk is. Zo kun jij zorgeloos op pad en je patiënten de zorg bieden die ze verdienen!